Maak jij regelmatige back-ups? We weten allemaal hoe belangrijk dit is, toch staan we zelden stil bij hoe kwetsbaar hoe data kan zijn. Regelmatig zien we klanten die een gecrashte harde schijf, sdcard van hun mobiel of een gesneuvelde USB stick. Vaak kunnen wij er nog wel data van af halen en herstellen.

STAPPENPLAN

  1. Neem je harde schijf of ander medium (in de staat van de oorspronkelijke beschadiging) zo snel mogelijk mee naar ons kantoor. Let op: veel mensen zijn geneigd zelf eerst de schade proberen te beperken. Pogingen werken vaak averechts!
  2. Het product wordt door ons ingenomen, hier gebruiken wij een vaste checklist voor.
  3. Na het invullen van de checklist. De kosten hiervoor bedragen 50,00 euro en kan worden uitgevoerd op harde schijven, SSD, usb-sticks of SD-kaarten. De uitkomst van deze diagnose bepaald welke situatie voor jou van toepassing is.
  4. Indien je als klant akkoord bent gegaan zullen wij ons best doen uw data spoedig te herstellen indien mogelijk.

LOGISCHE SCHADE | Met logische schade bedoelen we dat de mechaniek van je schijf in orde is, maar dat er data kwijt is geraakt door bijv. formatteren. Mocht er tijdens het logisch herstel toch een andere beschadiging aan het licht komen, dan wordt bekeken of het fysieke herstel nog een optie is.

Kosten: 200,00 euro

FYSIEKE SCHADE | In geval van fysieke schade wordt de harde schijf hersteld in ons specialistisch laboratorium. Deze ingreep is van toepassing voor schades waarbij de harde schijf niet hoeft worden geopend. Het gaat dan om een enkelvoudige beschadiging waarbij de externe elektronische componenten niet functioneren. De schijf mag dan minder dan 40 read errors bevatten, met hooguit haperende mechanische onderdelen. Hierbij is dan geen handmatige interventie nodig.

Kosten: 595,00 euro

ZWARE FYSIEKE SCHADE | Mocht je opslagmedium zwaarder zijn beschadigd dan bovenstaande voorbeelden en dus wel moeten worden geopend, dan valt het onder de categorie zware fysieke schade. De prijs van dit product is inclusief nieuw opslagmedium waar je herstelde gegevens op worden gezet.

Kosten: 995,00 euro

Voor verdere toelichting kan je terecht in al onze winkels, daar leggen ze eventueel onder het genot van een kop koffie nogmaals uit hoe de procedure in zijn werk gaat of verhelderen je specifieke vragen.